Freddy Jansema
Volledig scherm
PREMIUM
Freddy Jansema © Corné Sparidaens

Een jaar na de aardbeving zijn de Zeerijpers alleen nog maar bozer

De jaarwisselingWat maakte 2018 memorabel? Een serie verhalen waarin we terugblikken en vooruitkijken aan de hand van de grote en kleine gebeurtenissen. Het was een historisch besluit na de aardbeving in Zeerijp begin dit jaar: de gaswinning in Groningen, die het dorp al zoveel ellende heeft bezorgd, stopt eindelijk. Maar toch slaapt bijna niemand in Zeerijp er beter door. De onrust over hoe veilig hun huizen zijn, neemt met de dag toe.

 1. ‘Terreuradvocaat’ tegen de stroom in
  PREMIUM
  De jaarwisseling

  ‘Terreurad­vo­caat’ tegen de stroom in

  Wat maakte 2018 memorabel? Een serie verhalen waarin we terugblikken en vooruitkijken aan de hand van de grote en kleine gebeurtenissen. Advocaat André Seebregts trad dit jaar naar voren als verdediger van Nederlandse jihadvrouwen die met hun kinderen vastzitten in Syrische kampen. Daarnaast staat hij één van de mannen bij, die verdacht wordt van het voorbereiden van een aanslag in Nederland. Het maakt hem niet populair.
 2. Stervende zwaan Susan: ‘Ik dacht dat ik zou neervallen’
  PREMIUM
  De jaarwisseling

  Stervende zwaan Susan: ‘Ik dacht dat ik zou neervallen’

  Wat maakte 2018 memorabel? Een serie verhalen waarin we terugblikken en vooruitkijken aan de hand van de grote en kleine gebeurtenissen. Atlete Susan Krumins-Kuijken (32) werd de verpersoonlijking van pijn lijden. Op het Europees Kampioenschap in Berlijn haalde ze als een stervende zwaan zilver op de 10.000 meter. Haar vrije vertolking van het klassieke Zwanenmeer werd een heroïsch en inspirerend gevecht. Een drama in vier akten.