Nynke de Jong.
Volledig scherm
PREMIUM
Nynke de Jong. © Joost Hoving

Eén misstap, en al je andere goede bedoelingen zijn meteen niks meer waard

COLUMNNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Kent u Dennis Storm nog? Ooit was hij een van de paradepaardjes van omroep BNN; presentator van onder andere Proefkonijnen en 3 op Reis. Voor zijn werk mocht hij de tofste plekken bezoeken, de gaafste dingen doen. Tot hij zijn contract opzegde: hij had er geen lol meer in, ook niet in de bekendheid die bij de baan hoorde. Hij verdiepte zich in minimalistisch leven, verkocht zijn huis en woont nu met zijn vriendin en twee kinderen op Bali, in een hut van nog geen 35 vierkante meter. Geld verdient hij met het schrijven van boeken en het geven van lezingen over bewuster leven.

Een interessant verhaal, waar veel mensen iets van zouden kunnen leren. Ik wel in ieder geval. Maar in het interview dat hij deze week aan RTL Nieuws gaf, stond een opmerking die ervoor zorgde dat de zure helft van Nederland toch kon zeuren over Dennis: hij vloog wel twee keer per jaar vanaf Bali terug naar Nederland.

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, London en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, London en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”