Een scootmobiel? 'Veel te langzaam', vindt Klaas (88). Dus kocht hij een quad

Hij is 88 jaar oud en noemt zichzelf een echte avonturier. Klaas van den Berg is een opvallende verschijning in Haaksbergen. Hij heeft namelijk een quad gekocht. „Een scootmobiel gaat veel te langzaam.”

Boodschappen doen, even op visite bij een kennis of een ommetje maken, geen ongewone bezigheden voor een 88-jarige. Toch weet Klaas van den Berg er iets bijzonders van te maken. Hij reist namelijk rond op zijn gloednieuwe quad. „Mensen zeggen: ‘hè, wat heb je nu dan weer? Ben je wel lekker?’, maar ik heb altijd al gekke dingen gedaan. Ik vind het helemaal niet apart, ik ben altijd al een echte avonturier geweest.”

 1. Ultieme wanhoopspoging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaatschappij’ om eiland te ontvluchten
  PREMIUM

  Ultieme wanhoopspo­ging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaat­schap­pij’ om eiland te ontvluch­ten

  Een groep Nederlandse toeristen die maandenlang dreigde vast te zitten op een eiland in de Filipijnen, is in een ultieme wanhoopspoging een eigen ‘vliegmaatschappij’ begonnen. Onder de noemer ‘Dutch Airways 2020' is het een vriendengroep van twaalf Nederlanders gelukt om een volledige vlucht voor veertig toeristen waar te kunnen maken. Een woordvoerder van KLM bevestigt het verhaal. ,,We zijn echt ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”
 2. Webwinkels verdienen grof geld met alternatieve ‘anti-coronavaccins’: beschermstenen en aurasprays
  video

  Webwinkels verdienen grof geld met alternatie­ve ‘an­ti-coronavac­cins’: bescherm­ste­nen en aurasprays

  Alternatieve genezers en kwakzalvers zien hun omzetten momenteel stijgen door de verkoop van middelen die zouden beschermen tegen het coronavirus of helpen bij het herstellen van een Covid 19-besmetting. Dat concludeert Voxpop- en Ochtend Show to go-presentator Roel Maalderink (28) na telefonische gesprekken met meerdere aanbieders. Vooral brokjes van de steensoort shungiet en zogenoemde auraspray blijken niet aan te slepen. ,,Levensgevaarlijk die handel.”