Een staande ovatie voor Christien, die zich al veertig jaar met hart en ziel inzet als vrijwilliger

videoVeertig jaar zette de Utrechtse Christien van den Heuvel (72) zich met hart en ziel in als vrijwilliger. Vrijdagmorgen hoorde ze dat ze een lintje krijgt, maar een feestje zit er voorlopig niet in. Dus huldigden haar buren haar nu op gepaste afstand zelf.

Eén voor één stappen de kinderen uit de straat naar voren en leggen ze een lintje op een tafeltje. Zelf geknutseld. Voor de één als blijk van waardering omdat hij altijd mag helpen met het bakken van appeltaart, voor de ander omdat ie wanneer hij maar wil kan grasduinen in een enorme verzameling Donald Ducks van Christiens eigen volwassen kinderen. Of omdat ie altijd wordt uitgenodigd om aardbeien te komen eten als de eerste oogst rijp is.

Christien kijkt sprakeloos toe. ,,Hier kan geen officiële uitreiking tegenop’’, zegt ze als de voltallige straat is uitgelopen om haar tijdens deze bijzondere lintjesregen toch in het zonnetje te zetten.

  1. LIVE | Macron en Trump willen G7-top niet per video

    LIVE | Macron en Trump willen G7-top niet per video

    Frankrijk gaat de geldende coronamaatregelen vanaf volgende week versoepelen. Vanaf 2 juni gaan de campings er weer open en de Franse premier Philippe liet doorschemeren dat het land welwillend staat tegenover het openen van de landsgrenzen op 15 juni. Ook de Britse premier Johnson kondigde vanaf volgende week een versoepeling van de maatregelen aan in zijn land. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.