Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Een totaalverbod op vleesconsumptie neigt naar een sektarisch dogma

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Vandaag zal tijdens de jaarlijkse ‘Binnenhof Barbecue’ geprotesteerd worden tegen Kamerleden, bewindslieden en parlementaire journalisten die zich op deze traditionele bijeenkomst tegoed doen aan een stuk vlees. De Partij voor de Dieren én actieclubs die zich verwant voelen, hebben iets nieuws bedacht: iedereen met gezag die aan de barbecue deelneemt, schendt de integriteitsregels voor politici. De middag wordt namelijk gefaciliteerd door de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie. 

Maar het gaat de protestgroepen in werkelijkheid niet om integriteit.

 1. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.
 2. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”