Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Een uitvaart in coronatijd: families moeten soms ‘afschuwelijke keuzes’ maken

Families van overledenen zien zich door de nieuwe maatregelen rond het coronavirus voor ‘afschuwelijke keuzes’ geplaatst, zegt Heidi van Haastert van de BGNU, de branchevereniging  voor de uitvaartsector. Door de nieuwe regels zijn uitvaartbijeenkomsten met meer dan honderd mensen ook verboden.

 1. Uit de hand gelopen oefening met granaat op Oranjekazerne krijgt staartje, Marechaussee start onderzoek
  PREMIUM

  Uit de hand gelopen oefening met granaat op Oranjeka­zer­ne krijgt staartje, Marechaus­see start onderzoek

  De Marechaussee is een onderzoek gestart naar een ernstig incident bij een oefening op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Daarbij raakten in oktober 2019 ten minste vier mensen gewond. Bij een aantal van hen gebeurde dat toen er een rookgranaat in een pand werd gegooid, bevestigen zowel de Marechaussee als de Veiligheidsregio tegenover deze site. Beiden waren betrokken bij de oefening.
 2. LEES TERUG| Eerste scholen morgen dicht, 12 nieuwe besmettingen Rotterdam-Rijnmond, code oranje voor Spanje
  Play

  LEES TERUG| Eerste scholen morgen dicht, 12 nieuwe besmettin­gen Rotterdam-Rijn­mond, code oranje voor Spanje

  De strijd tegen het coronavirus gaat wereldwijd door. Vele landen hebben inmiddels hun grenzen gesloten voor de meeste buitenlanders, of ze gaan dat komende week doen. In Nederland steeg het dodental gisteren tot twaalf. Minister Bruins (Medische Zorg) heeft vanmiddag spoedoverleg met de Federatie Medisch Specialisten over hun oproep om de scholen te sluiten. Mogelijk leidt dat tot nieuwe maatregelen. Volg alles in ons nieuwe liveblog en lees hieronder dit oude terug.