Volledig scherm
PREMIUM
Janie H. © BN DeStem

Een wanhopige man met boze gedachten: Janie is verdachte van in brand steken man Breda

Een wanhopige man met boze gedachten. Zo omschrijft Janie H. (51) zichzelf, de Bredanaar die wordt verdacht van de gerichte aanslag op Ger van Zundert (49). Van Zundert werd gisteren overvallen en in brand gestoken. Een dag later overleed hij. De politie wil niet bevestigen dat H. de verdachte in kwestie is, maar een betrouwbare bron heeft dat inmiddels bevestigd aan BN DeStem.

H. heeft een roerig leven achter de rug waarin schietpartijen, drugs en alcohol centraal staan. Hij is een keer beschoten en heeft vier jaar vastgezeten, omdat hij iemand heeft neergeschoten. Dat bewogen leven heeft hij achter zich gelaten, zei hij eerder tegen BN DeStem. Hij zou tegenwoordig een ‘rustig’ leven leiden, met zijn hond en zoon. Het tegenovergestelde blijkt waar.

 1. Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

  Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

  YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, zijn aangeklaagd voor het binnentreden van verboden terrein. Justitie verdenkt hen ervan dat bewust gepland te hebben in overleg met anderen. Op zo'n daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid staat maximaal een jaar cel. De mannen verschijnen morgen voor de rechter.
 2. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
  Zeven gewonden

  Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

  Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.