QR-check in de kantine.
Volledig scherm
PREMIUM
QR-check in de kantine. © Van Assendelft

Een week werken met de QR-check: ‘Het is ons opgelegd, we hebben geen keus’

De horeca werkt nu een week met de verplichte QR-check. Op de meeste plekken is de toegangscontrole al helemaal ingeburgerd. Weigeraars van weleer zijn om, een enkeling houdt zich van de domme. Een rondje Nederland.

25 reacties

 • M Waarhold

  2 maanden geleden
  Ach, zolang we handhavers gaan opleiden om een QR code te controleren en de Zorg blijft wat het is, dan heb je als politiek hele andere prioriteiten lijkt mij. Ik ben gevaccineerd en beschermd dus ik ben redelijk veilig maar kan nog steeds door gevaccineerden on gevaccineerden besmet raken. Dus ik zie niet in waarom we dit nodig hebben. Tevens kan men nu ook weer griep krijgen, ook een QR code voor de griepprik invoeren? Die velt net zoveel slachtoffers immers? Ik ben dus tegen de QR code!
 • Martine Marijt

  2 maanden geleden
  Als je vind dat ze info over je verzamelen moet je onmiddelijk je bankpas door knippen je telefoon opzeggen je internetbankieren niet meer gebruiken en in kartonen doos gasn zitten en dicht laten tapen
 • J. Schottelndreier

  2 maanden geleden
  4x naar theater / concert geweest. De een vraagt je geboortedatum, de ander alleen je geboortemaand. Iedereen blij dat het weer kan. Is er ook een exitstrategie? Bij hoe weinig besmettingen of doodsbenauwden op de IC stopt dit systeem weer?
 • Erik Bastemeijer

  2 maanden geleden
  We zetten foto's en alles wat we doen op Faceboek. Vullen bonuskaart en alle andere voordeelpassen in en als het om onze gezondheid gaat. Mag men je eerste letter van je voor en achternaam en je geboortedatum, die niet opgeslagen wordt, niet zien.
 • H Nieuwenburg

  2 maanden geleden
  Geen probleem mee . Al meeerder keren moeten gebruiken . Het systeem is alleen niet waterdicht . Ik kan me telefoon gewoon aan iemand meegeven QR word wel naar gekeken ID word nooit gevraagd