Getty Images/EyeEm
Volledig scherm
© Getty Images/EyeEm

Eenzaamheid onder twintigers is 'zorgelijk hoog’

Denk aan elkaarZes op de tien jongvolwassenen ervaren leegte in hun leven. Ze missen een echt goede vriend of vriendin, hebben meer behoefte aan gezelligheid en voelen zich soms in de steek gelaten.

87 reacties

 • Pieter Verburg

  4 maanden geleden
  Ik vind het treurig hoeveel onbegrip ik in de reacties lees. Veel mensen lijken wel te weten waar het aan ligt, of hoe het op te lossen is, of dat het iemands eigen schuld is. Ik wens die mensen sterkte met hun kortzichtigheid. De mensen die de beschreven eenzaamheidsproblemen ervaren wens ik ook sterkte. Daar waar ik het zie in mijn eigen omgeving probeer ik er iets aan te doen.
 • Yasmin De Jonge

  4 maanden geleden
  Echt mooi hoe makelijk mensen hier praten over iets waar ze zo te zien geen bal verstand van hebben. Hebben het vast (altijd) makelijk gehad in hun leven. Ik heb een hele zware jeugd gehad maar zielig heb ik me nooit gevonden. Mensen vonden me altijd vrolijk. Ik kwam me zelf alleen enorm tegen omdat ik alles weg stopte. De mentaliteit die somige mensen hier van je verwachten die helemaal niet gezond voor je is! Dat Onbegrip is mede de oorzaak dat wij jongeren vinden dat we moeten presteren!
 • Norbert Schooten

  4 maanden geleden
  Eenzaamheid gaat vaak gepaard met materialisme. Mensen zijn alleen maar gefocust op geld, en waarderen de kleine dingen niet meer. En ze kunnen zichzelf niet meer vermaken.
 • M Waarhold

  4 maanden geleden
  @Marcia Veenstra Corona heeft wel zeker een impact. Maar dat hele social media e.d., mijn kinderen moesten hun telefoon inleveren en wat anders gaan doen, het ligt ook bij de ouders en dus de opvoeding. Het is tegenwoordig zo makkelijk om je kind achter een pc of telefoon te zetten, dan zijn ze even zoet......
 • Frank Marinus

  4 maanden geleden
  Het zou al veel uitmaken als iedere jongere niet denkt dat hij het middelpunt van de Universe is. Eenzaamheid voorkomen doe je samen, zonder uitzonderingen te maken. Daarom was de dienstplicht voor veel mensen iets moois. Je moest of je wilde of niet iets samen doen, daardoor ontstonden mooie dingen, oa vriendschappen en respect voor elkaars opvattingen. Men praatte nog echt met elkaar. Tijd dat men dat nu ook gaat doen als jeugd.