Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg, na afloop van het Tweede Kamerdebat over het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen en het Slotervaartziekenhuis.
Volledig scherm
Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg, na afloop van het Tweede Kamerdebat over het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen en het Slotervaartziekenhuis. © ANP

Eerste hulp IJsselmeerziekenhuis Lelystad gaat 's nachts dicht

De spoedeisende hulp van het bankroete IJsselmeerziekenhuis in Lelystad gaat vanaf maandag 's avonds en 's nachts dicht en wordt langzaam verder afgebouwd. Dat heeft minister Bruno Bruins vandaag bekend gemaakt. ,,Vreselijk pijnlijk.”

  1. Flink deel oppositie zegt vertrouwen Bruins op vanwege chaos failliete ziekenhuizen

    Flink deel oppositie zegt vertrouwen Bruins op vanwege chaos failliete ziekenhui­zen

    Minister Bruno Bruins (VVD, Medische Zorg) moest vanmiddag tijdens een groot Kamerdebat zware kritiek pareren op zijn afwachtende houding bij het faillissement van het MC Slotervaart en de IJsselmeerziekenhuizen. Vooral het feit dat de bewindsman niet ingreep om sluiting van de ziekenhuizen te voorkomen, werd hem door zowel oppositie als coalitiepartijen CDA en D66 zwaar aangerekend. De PVV diende een motie van wantrouwen in, maar kreeg met alleen steun van SP, Denk, Forum voor Democratie (FvD), 50Plus en Partij voor de Dieren (PvdD) geen meerderheid.