Volledig scherm
© ANP

Eerste keer Amber Alert Europe voor broertjes Ruben en Julian

In verband met de vermissing van de broertjes Ruben en Julian is er ook een Amber Alert Europe uitgegaan in België en Duitsland. Het is voor het eerst dat dit is gebeurd, aldus een woordvoerder van de alarmeringsdienst van de politie woensdag.

De politie heeft woensdagochtend rechercheurs naar Zuid-Limburg gestuurd, omdat de vader, die zelfmoord pleegde in Doorn, nog is gezien op beelden van een tankstation in Beek. Mogelijk zijn de kinderen de grens overgegaan naar een van de buurlanden, zei de woordvoerder.

Amber Alert Europe is eind maart gelanceerd. Het zijn nu vooral nog alleen de media in de betreffende landen die de melding ontvangen. Er zijn al wel burgers in de grensregio aangesloten op de Europese dienst, maar nog niet veel. Onlangs riep eurocommissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) burgers in Europa op zich aan te melden voor de dienst.

Verder laat de woordvoerder weten dat hij veel vragen krijgt van mensen die geen melding hebben gekregen van de vermissing van Ruben en Julian. Volgens hem komt dat doordat zij zich alleen hebben aangemeld voor de oproepen overdag en 's avonds. Mensen die ook de meldingen in de nacht willen ontvangen, moeten 'nacht aan' sms'en naar 5100.

  1. Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meegesleurd door water
    VIDEO

    Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meege­sleurd door water

    Het lichaam van de Nederlander die sinds zondag in Spanje vermist was, is aangetroffen. Het gaat om een 66-jarige man uit Landgraaf, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De Limburger verdween drie dagen geleden na een val in het door stortregens en overstromingen geteisterde binnenland bij de Costa Blanca. Door hevige regenval en overstromingen zijn zeker 3500 mensen in Spanje geëvacueerd.