Volledig scherm
© Fotomontage AD

Eerste Nederlandse moslim-motorclub ziet het levenslicht

De nieuwste motorclub van Nederland is er een op religieuze basis. De Moslim Motor Club (MMC), die onlangs werd opgericht, wil in 2016 of 2017 op de motor een bedevaart naar Mekka maken. Dat zegt voorzitter Isa Ghoula in een interview met het EO-radioprogramma Dit is de Dag.

De motorclub organiseerde gisteren zijn eerste officiële rit die naar België voerde. Daarin werden regelmatig pauzes gehouden om te bidden. Die pauzes vormen een brelangrijke reden om de MMC op te richten, volgens Ghoula. 'Ik kan best bij een normale motorclub, maar ik wil wel bidden, maar dan moet ik de optocht steeds ophouden', aldus de voorzitter.

Passie
Op de website van de club is te lezen dat 'de MMC een moslim motorclub is waar motorrijders bij elkaar komen met een passie die zij allen delen, namelijk motoren rijden en ritten maken. Hiernaast willen wij een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij door verschillende activiteiten te gaan organiseren.'

De club, die openstaat voor mannen en vrouwen (mits begeleid door een familielid) is van plan om in de komende jaren naast Mekka nog meer religieuze plaatsen in Turkije en Palestina te bezoeken en naast het motorrijden zich ook te wijden aan het geloof.

De club heeft wel een logo, maar zwarte leren jassen zijn geen onderdeel van de cluboutfit. Voorzitter Ghoula zegt 'niet bang te zijn voor negatieve beeldvorming. Wij willen ook niet geassocieerd worden met motorclubs als de Hells Angels en Saturdarah. Wij houden ons aan de wet', aldus Ghoula.