Dagjesmensen op het strand van Zandvoort. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Dagjesmensen op het strand van Zandvoort. Foto ter illustratie. © ANP

Eerste officiële zomerse dag in De Bilt, morgen code geel voor onweer

Zomers weer en onweersbuien gaan in Nederland vaak hand in hand. Zo ook vandaag en morgen. Vanmiddag werd de eerste officiële zomerse dag van het jaar genoteerd, want de temperatuur kwam in De Bilt uit op 25 graden. Tegelijkertijd waarschuwt het KNMI voor morgen voor stevige onweersbuien. Het weerinstituut heeft voor enkele provincies code geel afgegeven.

13 reacties

 • Jeannine Groeneweg

  1 maand geleden
  Volgde je advies op, Ronald. Na een half uur toch maar naar binnen; zeiknat ;). Nee hoor, grapje. Door naar de lucht te kijken had ik al door dat buiten zitten geen optie was. Had ik geen weersvoorspellende site, radio of tv voor nodig.
 • Ronald Mackbach

  1 maand geleden
  Wie gelooft die weersvoorspellingen nou nog? Zeker 80% klopt niet. Dus lekker in de tuin zitten vanmiddag. Vergeet je niet in te smeren!
 • van Bergen

  1 maand geleden
  @ VanBukkem, Mooie! Proost!!
 • Harry Jacobse

  1 maand geleden
  Eerste officiële zomerse dag. Code geel dus. Met een witte schuimkraag.
 • Lianne Van schoten

  1 maand geleden
  V d wal je hebt zo’n licht nodig als mens voor aanmaak van vitamine D. Dat is weer goed voor je weerstand dus dat de zon nergens goed voor is slaat nergens. De droogte komt door klimaatveranderingen en die zijn veroorzaakt door dat de mensheid zo n zooitje maakt van de aarde dat is ook niet de schuld van de zon. Het is heerlijk weer nu maar regen 🌧 in de nacht of vroege ochtend zou zeer welkom zijn