Volledig scherm
Deelnemers aan de '1000 soortendag' op de Marker Wadden. © Natuurmonumenten

Eerste zoogdieren gespot op Marker Wadden

Op de vijf eilanden van de Marker Wadden zijn de eerste zoogdiersoorten waargenomen. Het gaat om vier verschillende soorten vleermuizen, meldt Natuurmonumenten. 

Het zijn de gewone dwergvleermuis, de kleine dwergvleermuis, de ruige dwergvleermuis en de laatvlieger.

Vandaag was het de '1000 soortendag' waarop negentig onderzoekers planten- en diersoorten telden op de nieuwe waddeneilanden. De onderzoekers zagen 50 verschillende vogelsoorten en 120 plantensoorten. Ook zijn veel verschillende insecten en bloemen gezien.

Het hoofdeiland van de Marker Wadden is sinds september vorig jaar te bezoeken. De vijf eilanden zijn aangelegd met slib uit het Markermeer en moeten de biodiversiteit in de regio verbeteren. Tegelijkertijd wordt zo ook het water in het meer schoner.

Volledig scherm
De gewone dwergvleermuis. © Shutterstock
  1. Afgeluisterde MH17-gesprekken reiken tot in Kremlin

    Afgeluis­ter­de MH17-gesprekken reiken tot in Kremlin

    De afgeluisterde telefoongesprekken die vanmiddag door het MH17-onderzoeksteam naar buiten zijn gebracht, lijken op directe betrokkenheid van het Kremlin te duiden bij wapenleveranties aan de pro-Russische rebellen in Oekraïne. In een van de gesprekken die het Joint Investigation Team (JIT) vanmiddag afspeelde, is Vladislav Soerkov te horen: hij was twee jaar vice-premier van Rusland en is nog steeds een adviseur van president Poetin.