Ehsan Jami © ANP
Volledig scherm
Ehsan Jami © ANP

Ehsan Jami weg bij PVV

Ehsan Jami stopt met zijn werkzaamheden bij de PVV, waar hij medewerker is van Kamerlid Hero Brinkman. Jami vertrekt omdat hij zich op zijn studie wil richten, zei hij vannacht in het radioprogramma Echte Jannen van de omroep PowNed.

De in Iran opgegroeide Jami verwierf in 2007 landelijke bekendheid toen hij een comité voor ex-moslims oprichtte. Daarmee wilde hij opkomen 'voor het grondwettelijke recht op godsdienstvrijheid van voormalige moslims'. Hij werkte eerder als gemeenteraadslid van de PvdA in Leidschendam-Voorburg.

Het is niet de eerste keer dat de 26-jarige Jami zijn studie een hogere prioriteit geeft dan zijn politieke activiteiten. Zo gaf hij in 2010 aan te ontbreken op de PVV-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer, omdat hij eerst zijn studie wilde afmaken.

Later besloot hij alsnog aan de slag te gaan voor de partij van Geert Wilders. Hij werd de rechterhand van Brinkman, maar dat was volgens Jami uiteindelijk niet te combineren met zijn studie.

  1. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’
    waterverbruik explodeert

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”