Op de uiterwaarden langs de IJssel bij Zwolle staat een Duitse auto. Het voertuig heeft een aantal dagen in het hoge water gestaan en is nu omringd door het resterende water op de uitwaarden.
Volledig scherm
Op de uiterwaarden langs de IJssel bij Zwolle staat een Duitse auto. Het voertuig heeft een aantal dagen in het hoge water gestaan en is nu omringd door het resterende water op de uitwaarden. © Pedro Sluiter Foto

‘Eigenwijze’ Duitse vissers kunnen al dagen niet bij ingesloten auto vanwege hoog water

Een bijzonder tafereel in de uiterwaarden van de IJssel bij Zwolle. Daar staat al dagen een auto met Duits kenteken ingesloten door het water.  De bolide blijkt van vissers die vorige week in de uiterwaarden gingen hengelen. Ze gokten erop dat het hoge water de auto niet zou bereiken. Helaas voor de vissers kwam het water toch te hoog.

3 reacties

 • Cees van den Blink

  2 maanden geleden
  Nederlanders zijn lekker slim, hoeveel mensen lagen er op de Duitse ic omdat die zuinige Nederlanders er een puinzooi van maakten ? Zijn we natuurlijk allemaal al weer vergeten zeker ? C vd Blink
 • Jeroen Velzen

  2 maanden geleden
  Water en Duitsers gaan niet samen. Gezien de puinzooi in Duitsland ook niet. De Duitse grundlichheit is ver te zoeken op het punt water management.
 • ANN LIMBOS

  2 maanden geleden
  Ze hebben achter het net gevist !
 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.