Volledig scherm
Voor elk wat wils. © NASF

Eindelijk: voor iedere huidskleur een eigen pleister

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) brengt pleisters op de markt die in verschillende huidskleuren te koop zijn.  Met de opbrengst van de pleisters worden kleinschalige gezondheidszorgprojecten in Afrika gefinancierd.

Volgens het NASF is het voor het eerst dat er in Nederland pleisters in meerdere huidskleuren verkocht worden in Nederlandse drogisterijen. ,,Iedereen is gelijk, maar niet iedereen is hetzelfde. Daarom is echt heel vreemd dat er tot vandaag de dag alleen pleisters in één kleur verkocht werden. Ieder mens moet een pleister kunnen plakken van zijn of haar keuze'', stelt voorzitter Frans Hiddema van het NASF.

Zes kleuren

Quote

Ieder mens moet een pleister kunnen plakken van zijn of haar keuze

Frans Hiddema , NASF

Het eerste product van NASF’s donateurmerk ‘Het Grotere Verband’ is een HeltiQ pleisterset in zes verschillende huidskleuren. Ze zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij Etos, Trekpleister en DA voor de adviesprijs van 3,99 euro per pakje van 24 pleisters. Van iedere verkochte pleisterset gaat er minimaal 1 euro naar Afrika.

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) verstrekt microgiften aan kleinschalige, lokale gezondheidsinitiatieven in Afrika. De pleisters zijn  gemaakt in samenwerking met het bedrijf Koninklijke Utermöhlen, specialist in wond- en sportzorg-, kraamzorg- en diverse zelfzorgproducten.

De nieuwe pleisters zijn een primeur voor Nederland, maar mondiaal gezien niet. Het Amerikaanse bedrijf Tru-Colour Bandages brengt al geruime tijd pleisters in de tinten light, medium en dark op de markt. Oprichter Toby Meisenheimer, een vader van zes kinderen uit Chicago, bedacht de kleurtjes omdat de standaard pleisters volgens hem belachelijk stonden op het hoofd van zijn geadopteerde zoon Kai. De pleisters van Tru-Colour Bandages zijn in Nederland alleen online te verkrijgen door ze op Amazon te bestellen.

  1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
    PREMIUM

    Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

    Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”