Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / Robin Utrecht

Eindhovenaar verkocht honderden klanten zelfmoordpoeder, zes mensen overleden

UpdateZeker zes mensen zijn overleden aan het zogeheten zelfmoordpoeder dat een 28-jarige man uit Eindhoven aan hen zou hebben verkocht. Dat zegt het Openbaar Ministerie. Justitie vermoedt dat het middel is verstrekt aan honderden mensen. Uit onderzoek moet blijken hoeveel mensen het middel ook daadwerkelijk hebben ingenomen en hoeveel mensen daaraan zijn overleden, aldus een woordvoerder.

17 reacties

 • Herman Veen

  1 jaar geleden
  Mensen worden de dood niet ingejaagd zoals die advocaat zei maar kiezen daar zelf voor. Het is humaner zo dan voor de trein springen. Het is niet meer van deze tijd dat hulp bij zelfdoding nog steeds strafbaar is. Nederland is wat dat betreft een hypocriet land.
 • R.A Vuuren

  1 jaar geleden
  Ja volgens de regels van de wet is het strafbaar. Echter als er geen uitzicht meer is en je aan het lijden bent moet er toch een oplossing voor zijn en komen. Dat hij het evt uit winstbejag deed zou schandelijk zijn.
 • Angélique Broekman

  1 jaar geleden
  Ik zie nog moeder voor me. Omdat ze niet mocht sterven op haar 86ste koos ze een vreselijke dood. Al zeker 6 jaar vroeg ze bij elk pijntje of verkoudheid om haar leven te mogen beëindigen. Uiteindelijk koos ze ervoor om niets meer te eten of drinken en stierf een verschrikkelijke dood. Deze man mag dan discutabel zijn ogv zijn winstoogmerk maar velen zouden graag zo humaan sterven. Zonder schokkende daden!
 • van der Es

  1 jaar geleden
  Zelfmoord is vaak impulsief en confronterend voor de nabestaanden/betrokkenen. Het zou wel beter zijn, wanneer de keuze echt bewust is gemaakt door de persoon en er dan euthanasie gepleegd kan worden. Las laatst op deze site over een 13 jarig meisje, die van spoor wisselde en op tijd gered werd door een 16 jarige jongen. Daar is dit natuurlijk geen oplossing voor. Maar een volwassen persoon zou zelf over het verloop van het leven moeten kunnen beschikken.
 • P Meijer

  1 jaar geleden
  1 ding is zeker, we gaan eens allemaal dood. Waarom zo bekrompen, omdat men vaak niets van het leven maakt. De weloverwogen zelfbeschikking had er al lang moeten zijn, en het legaal leveren van middelen daarvoor ook. Jammer dat we nog met "godsdienstige partijen" zitten, het schiet niet op zo. Net als het klimaat. Daardoor gaan nu ook mens en dier dood. Gelukkig hebben we oorlog Corona. Genoeg te beleven.