Volledig scherm

Eis vijf jaar cel voor duiveluitdrijving: jochie (9) moest handen in hete oven doen

Een jongetje (9) is het slachtoffer geworden van een zogenaamde ‘duiveluitdrijving’ door zijn moeder uit Utrecht. Samen met een bevriend Marokkaans echtpaar uit Venlo wilde ze een geest uit het jongetje verdrijven.

De geest moest uit het lichaam verdwijnen door wattenstaafjes in de oren van het jongetje te steken tot zijn oren bloedden. Hij heeft blijvende gehoorschade opgelopen. Ook moest het jongetje zijn handen in een warme oven houden.

De officier van justitie ziet de ‘uitdrijving’ als zware mishandeling. Het Openbaar Ministerie eist daarom celstraffen van vier tot vijf jaar tegen de moeder en de vrienden die haar daarbij hielpen. 

Bizar

,,Deze bizarre handelingen zijn schokkend en er zijn geen woorden voor’’, zei de Officier van Justitie tijdens de zitting vandaag, meldt L1. Voor zover bekend is het de eerste keer dat een rechtszaak over een duiveluitdrijving in Nederland plaatsvindt. De uitspraak is over 14 dagen.

  1. Tandenborstels van bamboe en ijsjes zonder verpakking: hoe Unilever het plastic monster aanpakt
    PREMIUM

    Tandenbor­stels van bamboe en ijsjes zonder verpakking: hoe Unilever het plastic monster aanpakt

    Waterijsjes ‘naakt’ in een kartonnen doos, tandenborstels niet langer van kunststof maar van bamboe of het schrappen van de bekende gele icetea-stamper van Lipton. Het zijn een paar voorbeelden van Unilever-merken die proberen het plastic verpakkingsmateriaal terug te dringen of helemaal te verbannen. ‘Maar het moet niet te ingewikkeld worden, dat accepteert de consument niet.’