Volledig scherm
Onderzoek bij de benedenwoning na de dood van Bianca. © Rolf Hensel

Elf jaar cel voor doodslag op Arnhemse transgender Bianca

De 29-jarige Ferit V. uit Ede is dinsdag door de rechtbank in Arnhem veroordeeld voor de doodslag op de Venezolaanse transgender prostituee Bianca in Arnhem. Die straf is gelijk aan de strafeis van de officier van justitie.

De transseksueel werd 29 september 2017 dood gevonden in een benedenwoning aan de Van Oldebarneveldstraat met sporen van een zware vechtpartij en hersenletsel. Ook bleek zij veel drugs in haar bloed te hebben en was er geprobeerd om met chloor sporen op haar en in het huis te wissen.

De woning was bovendien overhoop gehaald en DNA van V. zat op en in het lichaam van de prostituee. De rechtbank concludeert net als het Openbaar Ministerie dat Ferit V. verantwoordelijk is voor het hoofdletsel, én dat dat hoofdletsel haar in combinatie met de drugs fataal is geworden: doodslag.

Steeds wisselende verklaringen

V. zelf stelde na steeds weer wisselende verklaringen uiteindelijk dat hij schrok van haar mannelijke kenmerken. Terwijl zij een andere vrouw zou regelen werden ze overvallen door drie mannen. In een gevecht raakte hij bewusteloos, en toen hij wakker werd was ze dood en sloeg hij op de vlucht.

De rechtbank gelooft dat verhaal niet, omdat het door geen enkel bewijs wordt ondersteund en V. ook steeds zijn verhaal wisselde. De advocaten van V. hadden benadrukt dat volgens pathologen de aangetroffen hoeveelheid drugs op zich al genoeg was voor haar dood, omdat er soms mensen overlijden bij die hoeveelheid.

V. moet aan de nabestaanden 1.200 euro betalen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement