Wiebe Wieling, voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden. ,,Deze kou bewijst dat een Elfstedentocht nog steeds mogelijk is, ook in een opwarmend klimaat.”
Volledig scherm
PREMIUM
Wiebe Wieling, voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden. ,,Deze kou bewijst dat een Elfstedentocht nog steeds mogelijk is, ook in een opwarmend klimaat.” © ANP

Elfsteden-voorzitter: ‘Politici die zeggen dat de tocht moet doorgaan, daar heb ik me aan gestoord’

Heel Nederland smeekte hem de afgelopen dagen om een Elfstedentocht, desnoods een uitgeklede versie met alleen wedstrijdrijders. Elfsteden-voorzitter Wiebe Wieling (65) hield zijn poot echter stijf. ,,Met de huidige coronamaatregelen is het simpelweg onmogelijk.”

 1. Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’
  PREMIUM

  Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’

  Martijn van Gemst (40) laat mensen die hun smaak hebben verloren weer proeven. Net nadat hij een speciale opleiding hiervoor afrondde, verloor hij zélf zijn smaak door corona. Even was hij in ‘complete paniek’, tot hij besloot zichzelf te onderzoeken. Met succes. ,,Als je het allerliefst friet met mayonaise eet, maar je proeft het niet meer, dan zorg ik ervoor dat je het wél weer ervaart.”
 1. Op het nippertje: vader redt zichzelf en zoontje van auto-ongeluk
  Play

  Op het nippertje: vader redt zichzelf en zoontje van au­to-ongeluk

 2. Tim Hofman zet spotlight op machthebbers: 'Tijd voor namen en rugnummers'
  Play

  Tim Hofman zet spotlight op machtheb­bers: 'Tijd voor namen en rugnummers'