Emile (48) ontdekt unieke zilverschat in Denemarken: ‘Sommige munten 4000 euro waard’

Amateurarcheoloog Emile Steenbergen heeft in Denemarken een recordaantal zilveren munten uit de 16de en 17de eeuw gevonden. Tussen de grote 172 zilveren daalders zaten ook munten uit Zwolle en Kampen. Zwolle was eind 1500 het centrum van ossenhandel van West-Europa. Dit lijkt een grote rol te spelen in de gigantische zilvervondst.

1 reactie

  • Ruud Neumeijer

    1 maand geleden
    Leuk zoiets! Dit soort berichten lees ik graag ;-) Wat ik wel een beetje opmerkelijk vind: 172 zilveren munten, en bij de laatste foto het bijschrift 'De hele vondst'. Volgens mij zijn dat géén 172 munten, maar (ongeveer) 114... Of gelden voor die munten ook de corona regels: er mag maar 2/3 aanwezig zijn? Dan klopt het gelukkig weer wel. En verder: goed gedaan jochie! ;-)
  1. Groei internetverkoop niet langer door het dak

    Groei internet­ver­koop niet langer door het dak

    Het zijn zeker nog dubbele cijfers, maar een recordgroei zoals begin dit jaar zat er tijdens het tweede kwartaal niet meer in voor Europese webwinkels. In april, mei en juni spendeerden Nederlandse consumenten meer dan 800 miljoen euro bij buitenlandse webwinkels binnen de Europese Unie. Dit is bijna 17 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder, maar een stuk minder dan de 64 procent groei die tijdens het eerste kwartaal werd gehaald.