Emma niet meer de populairste meisjesnaam, Lio en Frenkie in opkomst

VIDEONiet Emma maar Julia was afgelopen jaar de populairste meisjesnaam van Nederland. Twee jaar lang voerde Emma de lijst aan, opgesteld door de Sociale Verzekeringsbank, maar de naam is nu gezakt naar plek 3. Voor jongens blijft Noah het meest geliefd, maar Lio en Frenkie zijn aan een opmars bezig.

8 reacties

 • Sina Hogeboom

  11 maanden geleden
  Adam vindt het een prima naam en Frenkie ook mooi ik ben niet zo van die korte afgezaagde namen!
 • Gert van Baren

  11 maanden geleden
  Ik mis de naam Mohammed, nu lijkt het of die naam weinig voorkomt. Maar als je alle schrijfvarianten bij elkaar optelt, zoals Mohammed, Mohammad, Muhammed, etc etc etc. dan staat ook deze hoog in het lijstje. En nu dus niet. Tja.........................
 • Eliza Klaassen

  11 maanden geleden
  Niet te moeilijke namen, voor ouderen, zoals tante of oom moeilijk te onthouden vooral dat je de kinderen weinig ziet. Daarom Eliza en roep naam Eli.
 • van Wattingen

  11 maanden geleden
  Bij het zoeken naar een mooie naam voor mijn dochter,15 jaar geleden, heb ik deze statistieken goed bij gehouden. Vooral die van onze regio. Want niets is irritanter dan dat je met 3 andere naamgenoten in de klas zit. Ik wilde haar graag Merel noemen, maar daar bleken er ontzettend veel van te zijn in deze regio...Nu zit ze op het voortgezet onderwijs, en heeft ze 3 basisscholen versleten, maar ze heeft nog nooit een Merel in de klas gehad. Zegt dus ook niet altijd alles.
 • Louisa Adriana Visser

  11 maanden geleden
  #kuil Net zoals mij naam Louisa Adriana . Kijken er ook maar een of twee om eventueel. Ik inderdaad