Een rechtbanktekening van Sonja Holleeder in een afgesloten ruimte (L) tijdens haar getuigenverklaring bij de rechtbank in Amsterdam Osdorp in de zaak tegen haar broer Willem Holleeder (M).
Volledig scherm
Een rechtbanktekening van Sonja Holleeder in een afgesloten ruimte (L) tijdens haar getuigenverklaring bij de rechtbank in Amsterdam Osdorp in de zaak tegen haar broer Willem Holleeder (M). © ANP

Emoties lopen hoog op bij Sonja Holleeder tijdens tweede dag verhoor

De tweede dag van het verhoor van Sonja Holleeder verliep chaotisch. Vragen van Willem Holleeders advocaat Sander Janssen maakten Sonja woedend, waardoor zij haar antwoorden soms letterlijk in de microfoon schreeuwde. Janssen probeerde met opnames van telefoongesprekken aan te tonen dat de band tussen Willem en zijn zus beter was dan Sonja zelf stelt. Ook eiste hij duidelijkheid over de afspraken die Sonja heeft gemaakt met het OM over de erfenis van haar geliquideerde man Cor van hout.

  1. Actrice uit rechtbank gezet na maken verboden opname Sonja Holleeder

    Actrice uit rechtbank gezet na maken verboden opname Sonja Holleeder

    De Nederlandse actrice Marit van Bohemen (46) is vandaag verwijderd uit de zwaar beveiligde rechtbankbunker in Amsterdam, omdat ze met haar telefoon geluidsopnames had gemaakt van de stem van Sonja Holleeder. Van Bohemen gaat de rol van Sonja spelen in een nieuwe, zesdelige dramaserie over de bestseller Judas die werd geschreven door Astrid: de zus van topcrimineel Willem Holleeder. ,,Ik was me van geen kwaad bewust'', aldus Marit.
  2. Willem Holleeder tijdens rechtszaak in één klap 17 miljoen euro 'rijker'

    Willem Holleeder tijdens rechtszaak in één klap 17 miljoen euro 'rijker'

    Op de vijfde dag van het megaproces tegen topcrimineel Willem Holleeder (verdacht van betrokkenheid bij zes roemruchte liquidaties) staan de belastende verklaringen van zijn zussen centraal. Ook zijn ruzie met journalist Peter R. de Vries komt aan bod. Die zou, dacht Holleeder, een relatie hebben gehad met Holleeders zus Sonja. Overigens kwam er vandaag ook 'goed' nieuws binnen voor Holleeder. Verslaggever Koen Voskuil is erbij en twittert. Zie onderaan dit artikel.