Volledig scherm
© ANP XTRA

Eneco gaat strijd aan met bouwvakkersdecolleté

Energiemaatschappij Eneco is de bouwvakkersdecolleté meer dan zat. Zo'n 500 cv-monteurs van Eneco krijgen daarom nieuwe aangepaste bedrijfskleding. Hoe diep de monteur ook tijdens zijn werk door de knieën gaat, een verhoogde broekrand en een verlengd jasje maken het zicht op de doorgaans mannelijke bilspleet onmogelijk.

Volledig scherm
© anp

'Onbegrijpelijk dat de 'knakenspleet' het nog zo lang heeft kunnen volhouden,' zegt Frans Dingerdis in het AD. Officieel is hij leverancier van zeilkleding maar Eneco vroeg hem om nieuwe bedrijfskleding te ontwerpen. 'Zeg nou zelf: zo'n centenbak is niet bepaald een visitekaartje voor je bedrijf.'

Buiten de overtuigende aanpak van de bouwvakkersspleet is de nieuwe bedrijfskleding ook 'zweetbestendig'. Zo stelde Dingerdis innovaties uit de sportwereld voor, zoals het gebruik van antibacteriologisch materiaal.

Eneco krijgt nieuwe bedrijfskleding omdat de bedrijfsonderdelen Tempus in Schiedam, GSU in Utrecht en Metapart in Amsterdam verdwijnen. Het energie- en installatiebedrijf gaat onder één merknaam verder.