ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Energiebedrijven: Klanten steken kop in het zand en verlágen hun termijnbedrag

Energiebedrijven zijn bezorgd over het stijgende aantal klanten dat het maandelijkse voorschot aan gas en licht verlaagt. Ze schuiven zo de problemen voor zich uit, met alle gevolgen van dien.

115 reacties

 • Rijn van Dijk

  1 maand geleden
  Mensen steken niet hun kop in het zand maar gaan ervanuit dat de overheid, dus de belastingbetaler straks voor de kosten op zal draaien. De maatregelen die de overheid nu voorstelt is ook water naar de zee dragen. Mensen gaan extra geld uitgeven het uit aan andere dingen maar niet aan vaste lasten. En zou zo simpel kunnen zijn bevries de accijns op gas op € 0,50/m³ en het probleem is opgelost. Niet zeuren dat iedereen daarvan profiteert. Met dat argument kun je nl. ook de bijstand afschaffen.
 • N. Garrara

  1 maand geleden
  Om de een of andere reden ben ik ineens blij dat ik een gastank heb en niet afhankelijk van een contract ben. Gelukkig heb ik ook nog een hybride warmtepomp en 2 open haarden en een enorme voorraad hout (mijn buren wonen op 1km afstand). Als het moet, kan ik mijn gasverbruik beperken tot warm water in de winter en die tank zit al vol. Enige jaren geleden keek ik daar wel anders naar, want toen was propaangas duur in vergelijking tot aardgas. Daarom was ik al bezig naar alternatieven te zoeken.
 • Jos Daams

  1 maand geleden
  allesbrander, kolenkachel, hout stoken, petroleum kacheltje. TV kijken in het donker, in een slaapzak........ staat dit veel mensen te wachten deze winter?
 • ID Muller

  1 maand geleden
  Helaas zullen veel mensen over gaan op pellet kachels, met gevolgen voor de luchtkwaliteit!
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Maja Maas die energie bedrijven zijn gestoord vragen voorschot wat werkelijk nergens op slaan. Ze moeten mij eens uitleggen hoe bijvoorbeeld een oudere met alleen AOW dit kan,betalen? Dus niet. ze geen winst te maken hebben miljarden aan ons verdiend
 1. Steeds meer betalingsachterstanden door hoge energieprijzen, honderden mensen in de problemen
  PREMIUM

  Steeds meer betalings­ach­ter­stan­den door hoge energie­prij­zen, honderden mensen in de problemen

  Vele honderden inwoners in de regio kunnen de eindjes moeilijk aan elkaar knopen door onder andere de gestegen energieprijzen. De gemeenten zijn er extra alert op. ,,Afhankelijk van de omvang en aard van de problematiek wordt de inwoner thuis bezocht of telefonisch of per brief uitgenodigd voor een gesprek’’, zegt bijvoorbeeld Andra Vlaardingerbroek van De Ronde Venen.