Voorman Willem Engel van Viruswaarheid komt aan bij het Paleis van Justitie.
Volledig scherm
Voorman Willem Engel van Viruswaarheid komt aan bij het Paleis van Justitie. © ANP

'Engel onder meer verhoord om koffiedrinken bij Hubert Bruls en rellen Museumplein’

14 dagen langer vastWillem Engel moet de komende veertien dagen vast blijven zitten, bepaalde de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam. De 45-jarige Rotterdammer werd woensdag aangehouden voor opruiing.

65 reacties

 • Ollie 1908

  5 maanden geleden
  Ollie1908 J v Geel. Lekker laten zitten waar ie hoort te zitten ..en blijf lekker daar irritantje Grt J v Geel
 • Anoniem

  5 maanden geleden
  Engel draagt niets bij aan onze maatschappij. Irritant bloedzuigertje met zijn misplaatste verbazing bij zijn aanhouding. En ja Engel in een democratie moet je je verantwoorden voor je wangedrag (opruiing en aanzetten tot haat) reactie van Frank van Dronten.
 • Ria Verkuijl

  5 maanden geleden
  Er zullen altijd opruiers zijn maar deze worden alleen maar 'groot' door hen die daar klakkeloos achteraan lopen. Én door de publiciteit die eraan wordt gegeven. Negeren is bij opruiers vooruitzien, geen voeding aan geven wat nu juist weer gebeurt.
 • Gerrit Kassies

  5 maanden geleden
  Gerrit Kassies. Vreemd of je het nu wel of niet eens bent met de heer Engel, gearresteerd te worden door mensen, die niet persoonlijk bedreigd zijn geworden. Het OM had dan al veel eerder hem moeten oppakken wegens opruiing. Maar dat is niet gebeurd. Maar nu er zo'n 20.000 aangiftes zijn geweest, mensen die niets te vrezen hebben, wordt hij opgepakt. En dan nog op zo'n discutabele wijze. Volkomen misplaatst deze hele aanhouding.
 • Hendrik de Weyer

  5 maanden geleden
  Ben het totaal oneens met Willem Engel maar deze arrestatie is een nieuw dieptepunt van een heersende klasse die steeds brutaler ageert tegen opponenten. Na het intimideren, demoniseren, cancelen en censureren gaan ze nu al mensen oppakken. Een hele enge ontwikkeling.