Volledig scherm
Het alarmnummer 112 is in grote delen van het land niet bereikbaar. Ook het nummer 0900-8844 voor niet-spoedeisende gevallen kampt met een storing. © GinoPress B.V.

Enorme blunder ministerie: 06-nummer Telegraaf als noodnummer verstuurd via NL-Alert

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft een enorme flater geslagen in de communicatievoorziening rondom de telefoonstoring die Nederland al uren in haar greep houdt. Via NL-Alert is per ongeluk het 06-nummer van de Telegraaf gecommuniceerd als alternatief noodnummer voor mensen die niet 112 kunnen bellen.

De Telegraaf roept op haar site alle lezers op niet het nummer 06-13650952 te gebruiken in noodsituaties, ook niet via WhatsApp.

Juiste nummer

Het ministerie van Justitie en Veiligheid erkent een fout te hebben gemaakt, zo meldt de krant. Op sociale media wordt massaal vol ongeloof gereageerd op de fout. Het is nog niet duidelijk waar het precies is misgegaan. Dat wordt op dit moment onderzocht.

Er is zojuist een nieuw NL-Alert met daarin een correctie verstuurd. Het juiste nummer moet zijn: 06-10000011.

Alternatieve nummers

Het alarmnummer 112 is maandag al sinds 16.30 uur onbereikbaar. De autoriteiten hebben alternatieve nummers ingesteld en politie en ambulances worden volop ingezet op straat.