Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Enorme verkeersdrukte door lang Pinksterweekend

Het is vanmiddag druk op de Nederlandse wegen. Vanwege het lange Pinksterweekend trekken veel mensen eropuit, ook is er een aantal ongelukken gebeurd waardoor mensen in de file terechtkomen. Volgens de ANWB stond er rond 16.30 uur 500 kilometer file. 

De verkeersdruk is ongelijk verdeeld, stelt de ANWB. ,,In de Randstad verloopt de avondspits relatief bescheiden. Maar in het midden en zuiden daarentegen...'', twittert de verkeersdienst.

Op veel routes in het midden en zuiden van het land is het dringen, meldt de Verkeersinformatiedienst. ,,Vakantieverkeer meets woon-/werkverkeer." De piek duurt tot 19.00 uur.

Naast het eigen land zijn Duitsland, België en Frankrijk populaire bestemmingen voor een korte vakantie, zegt de ANWB. De afgelopen tien jaar zag de VID gemiddeld bijna 300 kilometer file tijdens deze vrijdagmiddagspits. Veel Duitse vakantiegangers zijn onderweg naar ons land.

Max Verstappen

Tijdens de pinksterdagen zijn er allerlei evenementen die veel publiek trekken en dus ook verkeer. Op het circuit van Zandvoort demonstreert Max Verstappen wat hij zoal kan met zijn raceauto, op het evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen is een grootschalig religieus evenement en op het circuit van Assen zijn honderden zogeheten supercars te bewonderen.

Op tweede pinksterdag nemen de files vanaf het middaguur snel toe doordat vakantiegangers weer naar huis gaan.

ANWBverkeer on Twitter

De verkeersdruk is ongelijk verdeeld vanmiddag. In de Randstad verloopt de avondspits relatief bescheiden. Maar in het midden en zuiden daarentegen... #Pinksteren

ANWBverkeer on Twitter

Moet je langs Eindhoven? Nog even geduld aub. #A2 #N2 #A67

ANWBverkeer on Twitter

Meer dan 500 km file op de weg. De pinksterdrukte is goed merkbaar. https://t.co/EWuKr8iqP8

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie on Twitter

Op veel noord<>zuid-routes is het dringen vanmiddag. Vakantieverkeer meets woon-/werkverkeer. Dan weet je het wel. #A2