Volledig scherm
PREMIUM
Schoolleider Deborah Snoeren (36) gaat 'haar' Tweestromenschool op 12 september ontruimen. Zo doet ze mee aan de actie voor meer loon, erkenning en minder werkdruk van schooldirecteuren. © Koen Verheijden

'Er bestaat echt een verkeerd beeld van een schooldirecteur'

Is het beroep van schooldirecteur echt zo zwaar? Ja, het is pittig, zegt Deborah Snoeren (36), schoolleider van de Tweestromenschool in het Gelderse Heerewaarden. ,,Mijn vriendinnen durven echt niet meer te zeggen dat ik zo lekker veel vakantie heb.'' De directeuren voeren op 12 september actie voor betere lonen, minder werkdruk en vooral meer erkenning. 

Met haar boterhammetjes voor zich strijkt ze neer op de stoel van meester Paul, de leerkracht van groep 3-4. Terwijl meester Paul pauze viert, eet schoolleider Deborah met zijn klas. En dat is gezellig. Ze praat met de leerlingen over wat ze deze week hebben gedaan. Hoe hun weekend is geweest. Intussen draait ze bekers open en repareert ze een broodblik. ,,Zullen we nog een keer een grap uithalen,'' oppert leerling Bart. Vorige week gingen de kinderen allemaal gillend op hun stoel staan toen hun eigen meester weer terug de klas in kwam. Ze deden alsof er een muis in het lokaal zat. ,,Ga je alvast iets bedenken?'' antwoordt juf Deborah. 

  1. Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meegesleurd door water
    VIDEO

    Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meege­sleurd door water

    Het lichaam van de Nederlander die sinds zondag in Spanje vermist was, is aangetroffen. Het gaat om een 66-jarige man uit Landgraaf, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De Limburger verdween drie dagen geleden na een val in het door stortregens en overstromingen geteisterde binnenland bij de Costa Blanca. Door hevige regenval en overstromingen zijn zeker 3500 mensen in Spanje geëvacueerd.