Topman Gerrit van der Burg van het Openbaar Ministerie en Rianne Letschert, rector-magnificus van de Maastricht University verwachten dat met het nieuwe wetboek strafprocessen minder lang hoeven te duren.
Volledig scherm
PREMIUM
Topman Gerrit van der Burg van het Openbaar Ministerie en Rianne Letschert, rector-magnificus van de Maastricht University verwachten dat met het nieuwe wetboek strafprocessen minder lang hoeven te duren. © Marc Bolsius

Er komt een nieuw wetboek: ‘Totale kosten zijn zeker 360 miljoen, maar dat moet te overzien zijn’

Het Wetboek van Strafvordering is achterhaald en moet worden vervangen. Prijs: zeker 360 miljoen euro. Doen, bepleiten Gerrit van der Burg (OM) en Rianne Letschert, rector-magnificus.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  9

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Amerikaanse man weet met politieauto tweemaal te ontsnappen tijdens achtervolging
  Play

  Amerikaan­se man weet met politieau­to tweemaal te ontsnappen tijdens achtervol­ging

 2. Weerbericht | Dit weekend tot wel 26 graden
  Play

  Weerbe­richt | Dit weekend tot wel 26 graden