Özcan Akyol
Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol © Joost Hoving

Er zijn te veel bullshitbanen, die ontstaan niet onder mensen die praktisch zijn opgeleid

COLUMNÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

35 reacties

 • Adriaan Kooman

  1 maand geleden
  Heer Akyol, uw artikel sluit aan bij een recent artikel in de Groene Amsterdammer. Daarin werdt gesteld dat praktisch geschoolden gekoesterd moeten worden. De Groene gaat verder in op het fenomeen van meritocratie en illustreert de voorbeelden in de Groningse plaatsen Hoogezand en Haren. Interessant onderwerp.
 • Jan Olofsen

  1 maand geleden
  Geweldig artikel
 • CC Tacke

  1 maand geleden
  Wordt er zelfs een beetje boos over wat denk u dat er van een bouwvakker verwacht wordt? Vaak redden ze niet eens gezond hun pensioen. Wat denkt u dat er gebeurd als uw electra niet goed is aangesloten? U balkon niet vakkundig is geïnstalleerd en u naar beneden dondert? Daar is kennis en jaren ervaring voor nodig. Echt niet minder dan dat je de boeken induikt.
 • CC Tacke

  1 maand geleden
  Meneer van Breugel om een goede vakman te worden kost je ook jaren. Natuurlijk ze gaan eerder werken maar het leren van het vak gebeurd in de praktijk en is niet theoretisch. Er is gekozen voor goedkope krachten uit oostblok maar het bruto salaris nu dat verdiende mijn man jaren terug zwart met een klus ik heb het dan over 25 gulden per uur. Nu moeten ze blij zijn met 35 euro bruto in euro’s en vind men dat de hoofdprijs. Het begint dus met een vakman ook financieel beter waarderen.
 • Madelon Michel

  1 maand geleden
  Ik denk dat het mis is gegaan met de invoering van de mammoethwet. Voor die tijd werd je loodgieter omdat je vader loodgieter was. Je leerde het vak van jongs af aan. Toen moest er ineens een citotoets komen en wie hoog scoorde ging naar Havo/VWO anders werd het een lage opleiding. Daar komt ook die minachting vandaan. Terwijl die citotoets nog altijd niets zegt over de slimheid en capaciteiten van een kind, zeker op die leeftijd...
 1. Miljonairs openen aanval op ‘ziekmakend’ Tata Steel: ‘We gaan het zelf wel oplossen’
  video
  39

  Miljonairs openen aanval op ‘ziekmakend’ Tata Steel: ‘We gaan het zelf wel oplossen’

  Een groep van drie stichtingen gesteund door enkele kapitaalkrachtige ondernemers start een eigen onderzoek naar de oorzaak van de verhoogde kans op kanker en andere ziektes in de regio rond staalgigant Tata Steel. De benodigde één miljoen euro is al beschikbaar. In de ogen van de groep zijn de GGD en het RIVM te gevoelig voor de lobby van Tata Steel en laten zij cruciaal onderzoek liggen. ,,We hebben gezegd: dan lossen wij het zelf op.”
 2. Frédérique hoopt dat verdachte (14) snel herenigd wordt met familie, liedje over haar gaat viral
  video
  118

  Frédérique hoopt dat verdachte (14) snel herenigd wordt met familie, liedje over haar gaat viral

  De 14-jarige jongen die verdacht wordt van de ernstige mishandeling van Frédérique (14) in Amstelveen, moet zo snel mogelijk weer terug kunnen keren in de samenleving. Dat is de wens van het slachtoffer, zegt vader Paul Brink vandaag in een nieuwe verklaring op LinkedIn. ‘Ons gezamenlijk gevoel van eensgezindheid en tolerantie is vele malen sterker en krachtiger dan welke gevoelens van onwetendheid van enkelingen dan ook.’