Rouwstoet op Erasmusbrug.
Volledig scherm
PREMIUM
Rouwstoet op Erasmusbrug. © Monique Maurik

Erasmusbrug minutenlang bezet voor uitvaart Theo (57): ‘Hij had dit zó mooi gevonden’

Een afscheid van een dierbare dwingt nabestaanden in deze moeilijke tijd tot creatieve oplossingen. De uitvaart van de aan corona overleden Theo Eikelhof (57) was wat dat betreft een schoolvoorbeeld van hoe bijzonder én persoonlijk het tóch kan zijn. ,,Een eerbetoon op de Erasmusbrug én op zijn geliefde golfbaan, ik heb zelden zo'n uitvaart meegemaakt.”

Het overlijden van Theo Eikelhof is in zijn woonplaats Barendrecht als een bom ingeslagen. Theo was pas in de vijftig en zo gezond als een vis. Hield van fietsen en skiën, dronk niet, rookte niet. Mankeerde eigenlijk helemaal niets, tot het coronavirus hem te pakken kreeg. Niemand die ooit had kunnen denken dat een ski-vakantie met vrienden in Oostenrijk hem uiteindelijk fataal zou worden.

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’

    Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals bezorger Bas Masselink zegt: ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”