De gewraakte spotprent van politiek cartoonist Ruben L. Oppenheimer.
Volledig scherm
De gewraakte spotprent van politiek cartoonist Ruben L. Oppenheimer. © Ruben L. Oppenheimer

Erdogan opent jacht op (Nederlandse) Twitteraars die spotprents posten

Twitter heeft een stuk of tachtig gebruikers van de gratis internetdienst gevraagd of ze een door hen geplaatste spotprent van de Turkse president Erdogan willen verwijderen. Dit op basis van een gerechtelijk bevel uit Turkije. Onder de geadresseerden bevinden zich in ieder geval twee Nederlanders.

 1. Woede om belaagde officier van justitie in zaak-Mallorca, OM onderzoekt smaad en laster
  74

  Woede om belaagde officier van justitie in zaak-Mallorca, OM onderzoekt smaad en laster

  Een officier van justitie wordt op grote schaal lastiggevallen en beschuldigd van belangenverstrengeling in de zaak rondom de op Mallorca doodgeschopte Carlo Heuvelman. Op sociale media wordt de indruk gewekt dat de officier de moeder zou zijn van een van de verdachten, maar dat is onzin. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of ze iemand kan vervolgen voor smaad en laster. ,,Onze officier heeft niet de fijnste dag van haar leven.”
 2. Miljonairs openen aanval op ‘ziekmakend’ Tata Steel: ‘We gaan het zelf wel oplossen’
  video
  41

  Miljonairs openen aanval op ‘ziekmakend’ Tata Steel: ‘We gaan het zelf wel oplossen’

  Een groep van drie stichtingen gesteund door enkele kapitaalkrachtige ondernemers start een eigen onderzoek naar de oorzaak van de verhoogde kans op kanker en andere ziektes in de regio rond staalgigant Tata Steel. De benodigde één miljoen euro is al beschikbaar. In de ogen van de groep zijn de GGD en het RIVM te gevoelig voor de lobby van Tata Steel en laten zij cruciaal onderzoek liggen. ,,We hebben gezegd: dan lossen wij het zelf op.”