In Albergen is de afscheidsdienst voor de verongelukte Bart Bloemendaal (17). Zijn vrienden vormen een erehaag met trekkers bij Zalencentrum Morshuis
Volledig scherm
In Albergen is de afscheidsdienst voor de verongelukte Bart Bloemendaal (17). Zijn vrienden vormen een erehaag met trekkers bij Zalencentrum Morshuis © Emiel Muijderman

Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17)

Acht grote trekkers met rode ballonnen als hartjes en zwaailichten, gereden door schoolkameraden van de verongelukte Bart Bloemendaal (net 17). Ze stonden vrijdagavond in het gelid naast het zalencentrum Morshuis in Albergen. De leerling van de school het Zone.college uit Harbrinkhoek kwam vorige week vrijdagavond op een rotonde in Reutum onder zijn gekantelde trekker terecht. Hij zei tegen zijn moeder dan hij met een vriend zou gaan ‘snacken’, maar ze troffen meisjes. Na het fatale ongeluk waren het kerkdorp en de wijde omgeving zijn in een diepe rouw gedompeld.

Met de erehaag naast het zalencentrum in Albergen wilden zijn klasgenoten van de afdeling Veehouderij een laatste groet brengen aan ‘Bloempie’. Zo werd Bart Bloemendaal in de vriendengroep van zijn drinkkeet genoemd.

Verdriet

Het zalencentrum stroomde vol familieleden, vrienden en bekenden. Er was zoveel belangstelling, dat de afscheidsdienst ook gevolgd kon worden vanuit de katholieke kerk. In de afscheidsbijeenkomst schetsten zijn jongere broer Ruud, kameraden, klasgenoten van het Almelose Zone.college en leden van de carnavalsvereniging een portret van de immer vrolijke Bart en gaven ze uiting aan hun verdriet. Jongere broer Ruud sprak: „Je was mijn beste vriend.” Ook was er live muziek van Heleen Temmink en Frank Droste.

Nog geen vier weken na het plotselinge overlijden van zijn geliefde opa Gerard Banierink kwam de jonge Bart om het leven. Hij was lid van de klootschietvereniging Niej Haarbig en van de carnavalsvereniging Altíed Skík uit Harbrinkhoek. De familie is verscheurd door verdriet..

De bedoeling is dat zijn jongere broer Ruud zaterdag de kist met het lichaam van Bart per trekker naar de katholieke kerk in Harbrinkhoek rijdt. Daar zullen ongeveer twintig tractoren Bloempie’s laatste gang begeleiden, vertelde uitvaartleider Karin Oude Avenhuis. 

  1. LIVE | Coronabesmetting bij twee fruitbedrijven Betuwe, Brazilië dreigt met vertrek uit WHO

    LIVE | Coronabe­smet­ting bij twee fruitbe­drij­ven Betuwe, Brazilië dreigt met vertrek uit WHO

    Volgende week gaan de basisscholen weer voltijds open, maar wie zijn kinderen toch liever nog even thuishoudt, hoeft niet te vrezen voor de onderwijsinspectie, zegt minister Arie Slob. Tot de zomervakantie kunnen bezorgde ouders op ‘coulance’ rekenen. Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft zijn mening over het nut van mondkapjes bijgesteld en adviseert het gebruik ervan nu. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus.