Volledig scherm
De Amercentrale van Essent in Geertruidenberg. © ANP XTRA

Essent wil statushouders opleiden om tekort aan installateurs aan te pakken

Energiebedrijf Essent wil statushouders inzetten om het tekort aan monteurs op te lossen. Daarvoor gaat het bedrijf samenwerken met Refugee Talent Hub. Door de toenemende vraag naar energiebesparende maatregelen, is het bedrijf hard op zoek naar meer dan duizend extra monteurs. 

Essent gaat samenwerken met Refugee Talent Hub, een digitaal platform dat werkgevers verbindt met statushouders met als doel betaald werk. De samenwerking tussen de twee partijen duurt in eerste instantie één jaar en moet het grote tekort aan installateurs oplossen.

Vorig jaar luidde Essent al de noodklok over het te kort aan installateurs. Steeds meer mensen verduurzamen hun woning bijvoorbeeld met een warmtepomp, isolatie of zonnepanelen. Voor de installatie hiervan is specifieke kennis nodig, en aan installateurs is een gebrek. Door het tekort aan energiemonteurs dreigt het tempo te vertragen waarin onze huizen en gebouwen energiezuiniger worden. En dat terwijl het verduurzamen van woningen een speerpunt van het Klimaatakkoord is.

Essent begon toen een wervingscampagne voor monteurs. Het bedrijf liet toen weten 1500 nieuwe krachten nodig te hebben voor de komende drie jaar.