Volledig scherm
Eugenie Stolk (links) na afloop van het overleg van onderwijsvakbond AOb. © ANP

Eugenie Stolk nieuwe voorzitter AOb na aftreden Liesbeth Verheggen

Eugenie Stolk is de nieuwe voorzitter van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Ze volgt Liesbeth Verheggen op, die anderhalve week geleden opstapte na scherpe kritiek op de deal met minister Arie Slob, die zij mede had ondertekend. 

In de deal waar Liesbeth Verheggen haar handtekening onder zette kreeg het onderwijs bijna een half miljard euro toegezegd. Maar dat was volgens de critici niet genoeg en bovendien niet structureel. Ze waren het dan ook niet eens met Verheggens beslissing om de aangekondigde onderwijsstaking af te blazen. De staking ging daarom toch door, en Verheggen trad af.

Stolk, die al vicevoorzitter was, is door het hoofdbestuur naar voren geschoven. Ze hanteert de voorzittershamer de komende anderhalf jaar, tot er verkiezingen zijn voor een nieuw dagelijks bestuur. Stolk belooft open te staan voor de leden: ,,Als er iets is wat wij de afgelopen tijd met het aftreden van de vorige voorzitter, Liesbeth Verheggen, geleerd hebben, is dat dat we altijd naar onze leden moeten luisteren. En dat we ze in alles goed moeten meenemen.’’