Europa en VS willen dat Nederland meer gas wint, maar hoe? ‘Nog serieuze hoeveelheden op Noordzee’

met videoNu het Westen vreest voor een Russische gasblokkade, neemt de druk op Nederland toe om de Groningse gaskraan toch weer open te draaien. Het kabinet weigert dat voorlopig pertinent en ziet extra Noordzee-gas als oplossing. Maar is dat afdoende?

38 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik weet niet of het heel veel uitmaakt wel dat het wat uit maakt,de gas kraan moet helemaal open,dat geeft problemen maar dat moet dan maar worden opgelost met woonverstevigingen en financiële compensatie,het is niet anders,we hebben geen tijd meer voor navelstaren
 • Piet Ursem

  1 maand geleden
  Het grote probleem is dat we sterk achterlopen met verduurzamen. Onze groene ambities zijn al gesaboteerd door Balkenende 1, waarbij NL kolencentrales ging bouwen. Ook het goed isoleren van huizen is achterwege gebleven. Nu kunnen we ons geld beter inzetten op verduurzamen, zodat ons energie verbruik lager wordt en we geen duur gas en olie hoeven kopen. Helaas moeten we in de overgang gas hebben maar zie dat niet als een hoofdoplossing. Wel van groene stroom waterstofgas maken, voor de winter!
 • Wim Wingerden

  1 maand geleden
  De aardse zeebodem zit vol met gas en olie en nog meer wat dies meer zij. Haal het allemaal op, de zeebodem verzakt en dat is goed tegen een stijgende waterspiegel. Gas ophalen in Groningen ook weer opstarten, het gas eruit en de loze ruimte volblazen met lucht. Geen verzakkingen meer.
 • Jan Van den Bos

  1 maand geleden
  Gas is natuurlijk een noodzaak en diverse actie groepen zien het winnen van gas in de Nederlandse bodem en de Noordzee niet als noodzakelijk ,en komen met oplossingen die niet binnen nu en een jaar niet te realiseren zijn,zij stellen voor dat de industrie moet verduurzamen en de woningen in Nederland geïsoleerd moeten worden maar roepen wat moet gebeuren in de verre toekomst dat is niet de oplossing maar gefaseerd gas winnen in de noodzakelijke hoeveelheden wel en gelijk aanvangen met o a isoler
 • folkers

  1 maand geleden
  Er ligt ruim 300 miljard m3 in een gasveld 23 km boven Schiermonnikoog. Al geboord vanaf het vasteland in 2017 echter een burgemeestertje vd SP mevr v Gennep houd het bouwen van een druk station tegen die evt moet komen op het eiland. Sorry nood breekt wet in dat geval.