Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans met zijn Franse collega Laurent Fabius tijdens een vergadering in Brussel maandag.
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans met zijn Franse collega Laurent Fabius tijdens een vergadering in Brussel maandag. © afp

Europa zet deur open voor levering wapens rebellen Syrië

UpdateHet Europese wapenembargo tegen Syrië komt in de nacht van vrijdag op zaterdag te vervallen voor leveranties aan de coalitie van oppositiegroepen. Dit is de uitkomst van overleg, maandag in Brussel, tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU. Andere sancties tegen het bewind van president Bashar al-Assad blijven wel van kracht.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
    21

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?