Honderden Chinezen bouwen aan noodhospitalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Honderden Chinezen bouwen aan noodhospitalen. © Getty Images

Evacuatieplan Zeeuws gezin vanuit Wuhan krijgt vervelende wending

VIDEOZe hadden gehoopt aan het eind van de week samen naar huis te vliegen, maar de mogelijke evacuatie van de Oost-Souburgse familie Blok vanuit het Chinese Wuhan krijgt een onverwachte, vervelende wending. De vrouw van Henry heeft alleen een Chinees paspoort en mag het land niet uit van de regering.

Terwijl massaal noodhospitalen worden opgebouwd in het door coronavirus geteisterde Wuhan zitten Henry, Sisi en zoontje Quintius nog steeds vast in een appartementje in het centrum van de miljoenenstad. Ze hebben al dagen geen daglicht gezien, de voedselvoorraad in huis slinkt. 

  1. Aantal coronapatiënten op ic met 24 gestegen, maatregelen ‘langer nodig’

    Aantal coronapa­tiën­ten op ic met 24 gestegen, maatrege­len ‘langer nodig’

    De groei van het aantal bezette IC-bedden gaat langzamer dan verwacht. Daarmee wordt het waarschijnlijker dat er op de piek van het aantal coronapatiënten in Nederland voldoende IC-bedden beschikbaar zijn. Consequentie van een rustigere stijging is ook dat het langer duurt voordat het virus onder controle is en dat maatregelen langer van kracht moeten zijn om een nieuwe piek te voorkomen. Dat zegt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.