Volledig scherm
Drugsdealen op straat © ANP Roos Koole

Even snel coke scoren op straat voor ADE? Oplichting op de loer

Mensen die in Amsterdam op straat proberen coke aan te schaffen, lopen groot risico te worden opgelicht. Dat meldt BNNVARA-programma Drugslab. 

Presentator Bastiaan Rosman nam de proef op de som en kocht in totaal drie zakjes coke van elk een gram bij straatdealers voor 60 euro per stuk. Maar in twee van drie bleek helemaal geen cocaïne te zitten.

In slechts een pakje zat cocaïne, maar niet meer dan 0,1 gram. Verder bevatten de pakjes lidocaïne, levamisol en suiker. Lidocaïne wordt gebruikt bij pijn en jeuk en maakt de huid gevoelloos. Levamisol is een anti-wormenmiddel voor dieren. Bij langdurig gebruik door mensen treden ernstige bijwerkingen op.

  1. Arbeidsmigranten in Heino vrezen ‘grillige’ parkbeheerder: ‘We hebben geen enkele bescherming’
    PREMIUM

    Arbeidsmi­gran­ten in Heino vrezen ‘grillige’ parkbeheer­der: ‘We hebben geen enkele bescher­ming’

    Niet de slechte huisvestingsomstandigheden, maar het volledig overgeleverd zijn aan de grillen van de beheerder is het grootste probleem op park Old Heino, in het hart van Salland. ,,Als de beheerder het op jou gemunt heeft, loop je het gevaar van het park te worden gestuurd. Hij komt ook onaangekondigd huisjes binnen om controles op bijvoorbeeld drugs uit te voeren. We hebben geen enkele bescherming”, zegt de Poolse parkbewoner Pawel Staśkewicz (33).