Volledig scherm
PREMIUM
Sara Verbrugge © AD

'Even staan? Heeft de arts het dossier van Sara wel gelezen?'

Logboek van SaraSara, de 2-jarige dochter van Emine en Bram Verbrugge, heeft de zeldzame spierziekte MDC1A, waarvoor geen behandeling bestaat. Vader Bram doet verslag. Vandaag deel 53.  

Volledig scherm
© AD

Emine en Bram moeten met Sara voor controles naar het Sophia Kinderziekenhuis. Niets loopt volgens afspraak en artsen vragen Sara of ze wil opstaan uit haar rolstoel.

Als om kwart over zes de wekker gaat, sla ik hard op de snooze-knop. Ik heb het gevoel dat ik net in slaap ben gevallen. Langzaam realiseer ik mij dat we voor controles naar het Sophia Kinderziekenhuis moeten.

Om 8.20 uur stipt staan we bij de juiste balie, maar daar worden we weggestuurd. Volgens de dame moeten we eerst nog een röntgenfoto laten maken. Dat vermeldde de brief niet, maar gedwee begeven we ons naar de afdeling radiologie. Emine leest Sara een boekje voor in de wachtkamer als een BHV’er ons komt waarschuwen voor een ontruimingsoefening. ,,U zult wat rook zien en drukte, maar dat is allemaal gespeeld. Uw afspraak gaat gewoon door.’’