Volledig scherm
PREMIUM
Michel Spekkers. © Corné Luyken

Ex-dakloze Michel Spekkers: weldoener of notoire oplichter?

Hij doet zich voor als een integere ex-dakloze die anderen wil helpen en ‘onrecht achtervolgt’, maar achter die mooie woorden schuilt een heel andere wereld. Een wereld van rechtszaken en van mensen die graag willen waarschuwen voor de werkwijze van freelance journalist Michel Spekkers.

Het is 2016 en de naam Michel Spekkers (35) duikt op in de media. Lovende verhalen over een voormalige oplichter die dakloos werd, maar zichzelf uit de ellende trok. Hij schuift aan bij Pauw en begin 2017 is Spekkers landelijk nieuws als hij menselijke resten van de MH17-ramp meesmokkelt naar Nederland. 

  1. 'Studente Tanja Groen (18) in 1993 in leeg graf gelegd', grote operatie op begraafplaats Maastricht
    VIDEO

    'Studente Tanja Groen (18) in 1993 in leeg graf gelegd', grote operatie op begraaf­plaats Maastricht

    Tanja Groen is op de avond van haar verdwijning in 1993 mogelijk vermoord en in een al gedolven graf gelegd. Dat zegt Peter R. de Vries, die de familie bijstaat, tegen deze nieuwssite. ,,Het scenario is dat ze op de avond dat ze verdween is vermoord en door de dader in een vers gedolven graf is gelegd, waar de volgende dag een kist in is gegaan met een overledene en het graf is dichtgegooid”, zei De Vries. Hij is aanwezig bij de opgraving op het kerkhof aan De Beente in Maastricht.