Volledig scherm
Camiel Eurlings is aangeklaagd voor mishandeling en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel © anp

'Ex-fotomodel klaagt Eurlings aan voor mishandeling'

Oud-politicus en voormalig baas van de KLM, Camiel Eurlings, is aangeklaagd voor mishandeling en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De zaak is aangespannen door een voormalig fotomodel, meldt Quote.

Quote

De heer Eurlings wil niet inhoude­lijk ingaan op deze affaire, en heeft daar zijn redenen voor

Geert-Jan Knoops, advocaat
Volledig scherm
Camiel Eurlings in Brazilië op het strand met zijn toenmalige vriendin, topmodel Wendy Dubbeld

Het ex-fotomodel, woonachtig in het buitenland, zou afgelopen oktober door Eurlings zijn aangevallen tijdens een feestje, mogelijk in Bloemendaal.

De vrouw, wier identiteit nog onbekend is, zou daarbij oogletsel, gescheurde oorlellen en een gebroken elleboog hebben opgelopen. Eurlings wil volgens zijn advocaat Geert-Jan Knoops niet reageren. ,,De heer Eurlings wil niet inhoudelijk ingaan op deze affaire, en heeft daar zijn redenen voor", aldus de zegsman tegen Quote.

Overstap
Ooit was 'us Camiel' dé belofte van het CDA. Aantrekkelijk, welbespraakt, fijn lokaal accent. Maar met de toekomstig premier ging het hard bergafwaarts. Hij liet politiek Den Haag een blauwtje lopen door te beweren dat hij een gezin wilde stichten, maar vertrok naar de KLM. Het bestuursvoorzitterschap draaide daar in oktober vorig jaar definitief uit op een drama. 

Volgens quote werd Eurlings gedurende zijn tijd bij de KLM 'veelvuldig in verband gebracht met fotomodellen', waarmee hij in, onder meer Brazilië en Zuid-Frankrijk werd gespot.

Na zijn vertrek bij de KLM werd Eurlings bestuurder bij American Express. Ook is de oud-politicus nog IOC-lid. Of hij kan aanblijven in deze functie, is de vraag nu hij deze aanklacht aan zijn broek heeft hangen. Het NOC/NSF zou eerder aan Quote hebben gemeld dat Nederland geen aanspraak kan maken op de zetel als Eurlings zijn functie op enig moment neerlegt. 

Fyra-drama
Nadat hij zijn congé kreeg bij de KLM was het, zachtjes uitgedrukt, een zware tijd. Hij zat 2 maanden 'ondergedoken'. Over zijn periode als minister van Verkeer en Waterstaat (2007-2010) moet hij zijn aandeel in het Fyra-drama toelichten. Mede door zijn optreden werden de aankoop en start van de Fyra en de aanleg van de HSL-Zuid een fiasco, oordeelde de commissie.

  1. Anorexiapatiënte (19) ligt al anderhalf jaar vastgebonden in bed in kliniek

    Anorexiapa­tiën­te (19) ligt al anderhalf jaar vastgebon­den in bed in kliniek

    Een 19-jarige anorexiapatiënte ligt al anderhalf jaar 24 uur per dag vastgebonden in een bed in een Nederlandse ggz-instelling. In een door haar gemaakt filmpje dat het tv-programma Zembla in bezit heeft, laat ze zien hoe ze met een ‘Zweedse band’ rondom haar middel, haar schouders, polsen en voeten gefixeerd ligt. De jonge vrouw, die met sondevoeding in leven wordt gehouden, ligt vast omdat ze een gevaar voor zichzelf vormt.