Volledig scherm
Ex-judoka Kim Akker overleed aan de gevolgen van een gasexplosie. © Judobond Nederland

Ex-judoka Kim Akker (22) overleden bij gasexplosie in Mexico

De 22-jarige judoka Kim Akker uit Den Helder is gisteren overleden aan de gevolgen van een gasexplosie in haar woonplaats Playa del Carmen in Mexico. Dat meldt de Judobond Nederland vandaag.

De gasexplosie vond vrijdagochtend plaats in haar woning. De judoka was drievoudig Nederlands kampioen bij de senioren en vertegenwoordigde Nederland onder andere bij de EYOF in Utrecht en op de EK junioren. Van september 2016 tot het voorjaar van 2018 zat Akker in de nationale selectie, die fulltime traint op Papendal. Aanhoudend fysiek ongemak dwong de lichtgewicht te stoppen met topsport. Na haar afscheid van de topsport vertrok Akker voor werk naar Mexico.

Akker zal in Playa del Carmen worden gecremeerd waarna haar as met haar ouders zal terugkeren naar Nederland.

  1. Justitie in zaak abortusmoord: Dennis wilde een meisje, jongen moest geaborteerd worden

    Justitie in zaak abortus­moord: Dennis wilde een meisje, jongen moest geabor­teerd worden

    In de rechtbank in Amsterdam dient vandaag de eerste pro forma-zitting in de bizarre zaak tegen Dennis van E., de financieel deskundige die zijn zwangere Braziliaanse vrouw Patricia om het leven zou hebben gebracht met drugs en abortuspillen. Justitie lijkt ervan overtuigd dat verdachte Dennis een meisje wilde en geen jongen en dat hij daarom zijn vriendin zwaar onder druk zette abortuspillen in te nemen. Ook al toen ze nog in Brazilië was.