Volledig scherm
PREMIUM
Chiara van Zeijderveld. © eigen foto

Ex ligt zwaar onder vuur na dood van Chiara (22) op Duitse snelweg

De Duitse justitie verdenkt een 35-jarige man uit Nunspeet ervan nalatig te hebben gehandeld tijdens het Duitse snelwegdrama, waarbij zijn ex-vriendin Chiara van Zeijderveld (22) uit Ermelo afgelopen weekend verongelukte. Volgens twee hartsvriendinnen van het slachtoffer gaat het om haar ‘onberekenbare’ ex-vriend.

‘Kga na Index’. Met dit WhatsApp-bericht deelde Chiara van Zeijderveld vrijdagavond haar 24-jarige hartsvriendin uit haar woonplaats Ermelo mee dat ze naar discotheek Index in het Duitse Schüttorf zou gaan. Samen met ene Honey uit Almelo.

Zaterdagochtend kreeg de hartsvriendin op haar werk te horen dat Chiara dood was. ,,Ik kon het eerst niet geloven en heb haar moeder gebeld. Zij bevestigde het.”

Toestemming
De 24-jarige Ermelose wil anoniem blijven uit angst voor represailles van de 35-jarige ex van Chiara. Dit geldt ook voor een 22-jarige andere hartsvriendin (beide namen zijn bij de redactie bekend) van de omgekomen Ermelose. De vriendinnen, die met toestemming van de ouders van Chiara hun verhaal doen, zijn ervan overtuigd dat de uit Nunspeet afkomstige ex een belangrijke rol heeft gespeeld in het snelwegdrama op de A31 bij Bad Bentheim waarbij Chiara verongelukte. ,,Volgens haar ouders heeft hij hun dochter de dood ingejaagd.”

 1. De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’
  PREMIUM

  De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’

  Voor veel boeren is de geest uit de fles. Geholpen door de acties in de provincies trekken woensdag duizenden agrariërs en medestanders richting RIVM en het Binnenhof in Den Haag om weer aandacht te vragen voor het stikstofbeleid dat in hun ogen niet deugt. Aan de wieg van het protest staat Farmers Defence Force, een jonge beweging die onstuimig groeit en weigert water bij de wijn te doen. Maar er klinkt ook (interne) kritiek op de werkwijze van het nieuwe ‘boerenleger’. ,,We moeten onze hand niet overspelen.’’
 2. Bekende boerenactivist (30) zat in trekker die levensgevaarlijke situatie veroorzaakte, politie rekent op arrestaties
  video

  Bekende boerenacti­vist (30) zat in trekker die levensge­vaar­lij­ke situatie veroorzaak­te, politie rekent op arresta­ties

  Bij het uit de hand gelopen boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, vandaag betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen”, zegt hij tegen deze nieuwssite. De politie onderzoekt het incident en verwacht op korte termijn aanhoudingen te verrichten.