Volledig scherm
Het Noord-Hollandse Statenlid Monica Nunes. © SCREENDUMP STORMFRONT/LINKEDIN

'Ex-PVV-Statenlid Nunes actief op extreemrechtse site'

UpdateHet Noord-Hollandse Statenlid Monica Nunes (ex-PVV) is een tijdlang zeer actief geweest op de extreemrechtse website stormfront.org. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad. Volgens de krant heeft het Statenlid tot drie jaar geleden bijna 2200 bijdragen geleverd op het forum van de website.

Nunes zegt daar onder meer dat alle moslims 'naar het land van herkomst' moeten worden gestuurd en dat 'joden een goede neus voor geld' hebben.

Over een 'treurmars' voor een neergestoken extreemrechtse skinhead schrijft ze: 'Een dapper initiatief, de mars. Respect.' 

Nunes gebruikte op de site het pseudoniem 'Doubt'. De antifascistische onderzoeksgroep Kafka bracht haar uitlatingen aan het licht, schrijft het dagblad.

In een reactie erkent Nunes lid te zijn geweest van Stormfront, maar vooral om de bezoekers van het forum op andere gedachten te brengen. 'Ik heb nooit ontkend dat ik actief geweest ben op dit forum. De motieven die mij daarmee worden toegedicht, raken echter kant noch wal. Ik ben misschien zo stom geweest mij lang geleden aan te melden bij Stormfront om de discussie met deze hele en halve racisten en neonazi's aan te gaan. Ik heb mij fel verzet tegen de meest waanzinnige rassentheorieën die op dit forum te lezen zijn en heb het altijd opgenomen voor de Joodse gemeenschap en het bestaansrecht van Israël. U kunt mij verwijten dat ik me op dit forum heb begeven en uit idealisme getracht heb om deze nazi's tot andere gedachten te brengen. Dit stuk van het Noord Hollands Dagblad (sic), plaatst mij in een hoek waar ik niet in hoor en van gruwel', schrijft Nunes.

'Blij dat ik van haar af ben'
Nunes verliet in maart samen met Hero Brinkman de PVV. Vorige week stapte ze uit de Onafhankelijke Burgerpartij (OBP) van Hero Brinkman om zelfstandig verder te gaan.

Hero Brinkman laat per sms weten niet van haar activiteiten op de hoogte te zijn geweest: 'Nee, natuurlijk niet. Dat heeft ze gedaan onder een schuilnaam. Daar had ik nooit achter kunnen komen. Ik ben blij dat ik van haar af ben en begrijp nu ook haar lafhartige actie van vorige week.'