Volledig scherm
Peter R. de Vries © Videostill

Ex van Peter R. de Vries gaat aangifte doen van verspreiden nepfoto's

De ex-vrouw van Peter R. de Vries gaat morgen aangifte doen van het verspreiden van nepfoto’s. Dat laat de misdaadverslaggever weten. De Vries zei eerder vandaag op Twitter dat er op internet en WhatsApp foto's rondgaan waarbij wordt gesuggereerd dat het foto's van zijn ex-vrouw zijn. 

‘Op internet/WhatsApp wordt een setje foto’s rondgestuurd waarvan wordt gesteld dat het mijn ex-vrouw is’, twitterde de misdaadverslaggever. ‘Voor wie zich aan die foto’s verlekkert: het gros is fake, gemaakt om te beschadigen.’

De Vries heeft geen idee wie er achter het verspreiden van de foto's zit. ,,Geen idee wie dit doet. Een zieke geest”, zegt hij desgevraagd. ,,Mijn ex heeft morgen een afspraak voor de aangifte.”

De Vries waarschuwt dat doorsturen van de foto's, zelfs al zijn ze nep, strafbaar is.

  1. Zo bouwde Gerrit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje
    PREMIUM
    Dagboek

    Zo bouwde Ger­rit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje

    Niemand in Drenthe wist wat Gerrit-Jan van D. (67) negen jaar lang uitspookte op zijn boerderij in Ruinerwold. Maar voor zijn online vrienden bracht hij bijna dagelijks verslag uit. Met maar liefst 1600 foto’s en 80 filmpjes gaf hij hen een bijzonder inkijkje in het uitzonderlijke leven op de hoeve. Daaruit blijkt voor het eerst dat hij in het diepste geheim bouwde aan zijn eigen spirituele centrum. ,,Als het allemaal is geregeld, zal ik vrienden uitnodigen.’’ Dat er ook nog zes kinderen woonden, kreeg al die jaren niemand te horen.