Volledig scherm
© Thinkstock

Excuses sushiketen Shabu Shabu voor rups in eten

Restaurant Shabu Shabu in Zoetermeer heeft zijn excuses aangeboden voor een aangetroffen bladrups in een sojaboon. De Haagse Priscilla zette afgelopen zondag bijna haar tanden in het diertje. Ze plaatste een foto op Facebook en dat deed de nodige stof doen opwaaien.

'Ik had gewoon een made op mijn lip, hier ga ik nooit meer heen,' schreef de ontevreden klant samen met een foto op haar Facebook. Haar post werd onder Shabu Shabu-fans meer dan 2.000 keer gedeeld.

Kruipen
Omroep West berichtte dat er een made uit de sojaboon kwam kruipen, maar het restaurant spreekt dit tegen. 'De bonen worden ingevroren overgevlogen uit Japen en vervolgens gekookt', aldus de bedrijfsleider van het sushi-restaurant. 'Uit voorzorg hebben we de hele partij teruggestuurd naar de leverancier.' Maden komen daarnaast alleen af op mest of rottend fruit of vlees en daar was in dit geval 'absoluut geen sprake van'.

Zondagavond kreeg het personeel de kans niet om zich te verontschuldigen, vertelt de bedrijfsleider. 'We zagen pas op Facebook dat er commotie was ontstaan over een 'made'.' De partner van Priscilla ontkent dit. 'Ze hoefde namelijk maar de helft van de rekening te betalen'.

Het Japanse restaurant bood gisteren ook zijn excuses aan op Facebook. 'We verkopen tijdelijk geen sojabonen totdat we een nieuwe partij geleverd krijgen. Onze excuses voor het ongemak.'

Contact
Het restaurant kon geen persoonlijk contact met Priscilla krijgen via Facebook. 'Na alle ophef heeft ze haar facebookaccount gedeactiveerd', vertelt haar vriendin. Zij zegt dat Priscilla na het etentje naar het restaurant heeft gebeld over de rekening. 'Achteraf vond ze de helft nog te veel, maar daar is geen antwoord meer op gekomen.'

De meeste klanten accepteren het algemene excuus en verafschuwen de commotie die is ontstaan. 'Ik waardeer dit restaurant erg en vond het erg rot dat ze helemaal afgekraakt werden op Facebook om iets waar ze niks aan kunnen doen... mijn complimenten hoe jullie het oplossen', schrijft Susanne op de facebookpagina van Shabu Shabu. 'Iedereen vindt wel eens iets in zijn broccoli', besluit iemand anders.