Volledig scherm
© Bert Hellegers

Excuses voor vrouw die op straat moest plassen

De Centrum Apotheek in Enschede heeft excuses aangeboden aan Antoinette Kool die zondag door een acute blaasontsteking haar plas niet kon ophouden, maar ondanks herhaald verzoek toch niet op het toilet van de apotheek mocht.

Ze deed haar behoefte noodgedwongen buiten op de stoep.

De apotheek heeft volgens woordvoerster Judith Masselink als standaardregel dat het apotheektoilet niet mag worden gebruikt door bezoekers. Het is bedoeld voor het personeel en ligt achterin het pand. De regel is ingegeven door grotere agressie van bezoekers in het weekend en de avond- en nachtelijke uren. "Er zijn dan onveilige situaties en meer incidenten." zegt Masselink. De Centrum Apotheek is dag en nacht geopend.

Beleid
"Er zijn wel uitzonderingen mogelijk, maar dat wordt door de medewerker van dienst op dat moment beoordeeld. Er is in dit geval een verkeerde inschatting gemaakt." Het incident zorgt er wel voor dat het beleid tegen het licht wordt gehouden. "We zullen het heroverwegen."

 1. Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

  Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

  YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, zijn aangeklaagd voor het binnentreden van verboden terrein. Justitie verdenkt hen ervan dat bewust gepland te hebben in overleg met anderen. Op zo'n daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid staat maximaal een jaar cel. De mannen verschijnen morgen voor de rechter.
 2. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
  Zeven gewonden

  Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

  Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.